Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Havarija pred hotelom Palace – spašeni putnici s jahte

13.08.2014.


Sinoć 12. kolovoza u 20:52 sati Županijski centar 112  zaprimio je poziv s jahte dužine 18 metara na kojoj imaju  problem s prodorom mora. Zatražena je  pomoć JVP Dubrovački vatrogasci koji su se uputili   s pumpama na jahtu.  O događaju je izvještena i Lučka kapetanija Dubrovnik koja je izašla na intervenciju i doteglila jahtu u ACI Marinu Komolac gdje je izvučena vanka.  Nije bilo stradanja niti onečišćenja mora.

 

 

 

 

Prema priopćenju iz Ministarstva pomorstva, na poziciji hrid Seka Velika, između otočića Grebeni i obale, djelatnici Kapetanije uočili su nasukanu motornu jahtu naziva “New Kama” 18 metara dužine, britanske zastave, sa devet članova posade, državljani Republike Italije, te skiperom koji je državljanin Crne Gore, od kojih nitko nije ozlijeđen. Utvrđeno je da se nasukanje dogodilo tijekom plovidbe na relaciji Cavtat - Dubrovnik u trenutku prolaska preko plićine, gdje je jahta krmenom pogonskom elisom udarila o morsko dno pri čemu je došlo do probijanja brodske oplate i prodora mora u plovilo. Dubrovačka Kapetanija angažirala je djelatnike Javne vatrogasne postrojbe Dubrovnik koji su uz pomoć djelatnika komercijalne tvrtke za pomoć na moru pripremili motornu jathu za odsukavanje, no zbog obilnoga prodora mora kroz brodsku oplatu vatrogasci su ispumpavali more tijekom cijeloga trajanja teglja, koje je obavljeno brodom „Danče“ iz sastava LK Dubrovnik. Motorna jahta dotegljena je u ACI marinu “Miho Pracat” u 22.48 sati gdje je podignuta iz mora radi obavljanja očevida o posljedicama nasukanja. U akciji su sudjelovali i djelatnici Pomorske policije Dubrovnik koji alkotestom nisu ustanovili alkoholiziranost zapovjednika britanske jahte. Onečišćenja mora na poziciji nasukanja nije bilo.

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja