Petak, 1. ožujka 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Pojeftinila struja

03.10.2013.


Kako bi spriječio odljev korisnika, HEP je od 1. listopada snizio cijene 6 do 7 posto, a cijene su smanjili i GEN-I i RWE.
HEP svoje korisnike poziva da u idućih 10 dana svoja očitanja, odnosno stanje brojila, dostave telefonom ili mailom. Potrošačima će uz sljedeći redovni obračun biti odvojeno iskazana potrošnja do 1. listopada te nakon tog datuma. Da bi se kupcima obračunala stvarna potrošnja električne energije mi smo ih pozvali da u svoja distribucijska područja dostave očitanja, a oni to mogu napraviti od 1. do 10. listopada i na temelju toga izdat će se zamjenske uplatnice, rekla je Mirela Klanac, glasnogovornica HEP-a.
Do sad je više od 10.000 korisnika napustilo HEP i prešlo konkurenciji. Prema podacima GEN-I-ja, ta tvrtka s početkom listopada opskrbljuje više od 6.000 kućanstava, a navode da će uskoro imati potpisane ugovore s deset tisuća korisnika. I oni od sutra najavljuju još veće uštede. Mi isti dan, znači od sutra, spuštamo naše tarife za 10% ispod HEP-ovih. Znači ako imate jednotarifno brojilo i njihova je cijena 47,6 lipa, naša je 42,3 lipe na kilovat. Znači danas je naša cijena nešto niža od novih HEP-ovih, a sutra ide još niže, izjavio je Robert Golob, predsjednik Uprave GEN-I-ja.
Međutim, njemački RWE tvrdi da su upravo oni najpovoljniji. Uvjerljivo nudimo najpovoljniju cijenu kilovatsata na hrvatskom tržištu za najpovoljniji model, dakle bit će 12 posto jeftinija jedinična cijena nego nova HEP-ova, rekao je Zoran Miliša, direktor RWE Energije. 
Iz RWE Energije navode da su 1. rujna priključili prvih 3.000 korisnika na svoju opskrbu, da će od 1. listopada biti priključeno "nekoliko tisuća kućanstava" te da su do sada potpisali ugovore s nekoliko desetaka tisuća kućanstava.
Prema podacima HEP-a, s početkom listopada ukupno će oko 12.600 kućanstava strujom opskrbljivati drugi opskrbljivači.
Prema nekim procjenama, upravo da će zbog pojave konkurencije na tržištu električne energije sva hrvatska kućanstva u idućih godinu dana uštedjeti 400 milijuna kuna.
Inače, u Hrvatskoj je više od 2,3 milijuna mjernih mjesta kupaca električne energije, od kojih je više od 2,1 milijun u kategoriji kućanstva.

HRT

 

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja