Četvrtak, 28. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Silente dobio Porina za novog izvođača, a Thompson za pjesmu godine

28.06.2014.


Diskografsku nagradu Porin u kategoriji hit godine, koja se dodjeljuje na osnovi glasova publike, dobio je sinoć Marko Perković Thompson za pjesmu "Samo je ljubav tajna dvaju svjetova", a pjesma godine je Massima Savića "Suze nam stale na put".

 

 

 

Na svečanosti dodjele 21. Porina u zagrebačkom Hypo Event Centru, Massimo je Porina dobio i za najbolju mušku vokalnu izvedbu za pjesmu "Suze nam stale na put". Album "Tišina mora" Olivera Dragojevića proglašen je najboljim u kategoriji albuma godine. Najbolji novi izvođač godine je dubrovačka grupa Silente.

 

 

 

Porin za najbolji album zabavne glazbe dodjeljen je albumu "Morska svitanja" Vinka Coce, najbolji album pop glazbe je "Tišina mora" Olivera Dragojevića, a Porin za najbolji album rock glazbe dodjeljen je grupi Pipschips & Videoclips za album "Walt".

 

 

 

Radojka Šverko dobila je Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu za skladbu "Dodirni mi srce". U kategoriji najbolja izvedba grupe s vokalom Porina je dobio Psihomodo pop za pjesmu "Donna", a grupa Majke za najbolji koncertni album i video program "Majke u Tvornici". Porina za najbolji album alternativne glazbe dobila je skupina Vatra s albumom "VT", dok je najbolji album klupske glazbe pripao Elementalu za album "U redu je".

 

 

 

Dobitnici Porina za životno djelo su Dubravko Majnarić, Radojka Šverko, Valter Dešpalj i Željko Brkanović.

 

 

 

Porina za najbolju vokalnu suradnju dobio je band Quasarr za suradnju s Josipom Lisac u pjesmi "Ljubav", a "Vokalisti Salone" nagrađeni su za najbolju izvedbu klapske glazbe. Najbolji hrvatski tamburaši nagrađeni Porinom su nagrađeni u kategoriji najbolji album tamburaške glazbe za album "Najbolji hrvatski tamburaši - 25 godina".

 

 

 

 

Diskografska nagrada Porin je strukovna nagrada čije biračko tijelo čine profesionalni glazbenici, skladatelji, glazbeni urednici, glazbeni producenti, aranžeri, ton majstori, glazbeni pisci i kritičari. Idejni začetnici i pokretači nagrade su diskograf Veljko Despot, skladatelj Zrinko Tutić i novinar Dražen Vrdoljak, a utemeljitelji Hrvatsko društvo skladatelja, Hrvatska glazbena unija, Hrvatska radiotelevizija i Hrvatska diskografska udruga. Simbol nagrade je stakleni kipić autora Ivice Propadala.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
POTPISANO: Kreće rekonstrukcija župske škole
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja