Petak, 29. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Duhovna obnova s mladima: Bog nije CIA, negomilosrđe i sloboda

29.03.2014.


Korizmena duhovna za sve volontere i animatore, njihove obitelji, ali i sve druge zainteresirane, koju vodi dr. fra Ante Vučković započela je u subotu 29. ožujka u sportskoj dvorani u Gospinom polju u Dubrovniku. Ovaj prvi dan okupio je više stotina mladih Dubrovačke biskupije, a njima je prvenstveno i namijenjen, dok je drugi dan (nedjelja, 30. ožujka) predviđen i za sve ostale zainteresirane koji su se prijavili svojim župnicima ili preko internet stranice mladih Dubrovačke biskupije.

 

Šime Zupčić 

Na početku okupljene je pozdravila Ana Marčinko, tajnica Organizacijskog odbora SHKM-a, te zahvalila svim volonterima i animatorima koji su se odazvali pozivu na duhovnu obnovu. Među mladima bio je i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je izrazio svoju radost i zahvalnost za sve mlade uključene u organizaciju SHKM-a u Dubrovniku, no istovremeno ukazao i na nedostatnost samo ljudskih snaga u cijelom tom projektu, te naglasio da je upravo ova duhovna obnova pokazatelj da svi zajedno trebaju Gospodina

 

 

Nakon toga fra Ante je održao svoje prvo predavanje. Kazao je da je puno važnije što netko čini, nego što govori, te potaknuo mlade da toga budu svjesni i u svom životu. „Sve ono što nam je važno u životu dolazi iz susreta s bliskim ljudima. Nitko se nije rodio sam, svatko od nas je živi svjedok da se nitko ne rađa sam. U temelju ljudskog života stoji susret, i to susret s drugim ljudima.“, kazao je fra Ante.

 

 

Progovorio je i o dubokom povjerenju roditelja Isusa i Marije prema Isusu te da i Isus ima povjerenja u druge ljude, jer je i sam osjetio povjerenje: „To je važno obilježje Boga, Bog nije  špijunska služba, nije super CIA, Bog je onaj koji gradi prostor da ljudi mogu biti slobodni. Bog nije diktator, nego Bog milosrđa i slobode, koji se u slobodi želi susresti s čovjekom“.

 

 

Voditelj duhovne obnove prof. dr. sc. fra Ante Vučković, svećenik je Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i prodekan za znanost Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, te je poznati i vrsni propovjednik i voditelj duhovnih obnova. Rođen je 1958. u Sinju. Osnovnu školu i klasičnu gimnaziju završio je u Sinju, a filozofsko-teološki studij u Makarskoj i Zagrebu, gdje je diplomirao 1984. godine. Poslijediplomski studij filozofije započeo je u Münchenu, na Visokoj filozofskoj školi (Philosophische Hochschule), a nastavio na Papinskom učilištu Antonianum (Pontificio Ateneo Antonianum) u Rimu, gdje je i obranio doktorsku disertaciju.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja