Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Zamjenica župana na sastanku s glavnim ravnateljem HRT-a

23.01.2014.


Zamjenica župana Marija Vučković sudjelovala je na sastanku koji je na Hrvatskoj radio televiziji sa predstavnicima županija u kojima se ukida 11 Studija (dopisništava) HTV-a i zamjenikom ministrice kulture Berislavom Šipušem organizirao glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

 

Na sastanku je zamjenica M. Vučković naglasila kako Dubrovačko-neretvanska županija želi zadržati dopisništvo u Metkoviću, koje je opravdalo svoje postojanje i za koje su neretvanski gradovi, uz pomoć Županije, osigurali prostor i opremu. Isto tako, teško je očekivati će regionalni program za stanovnike doline Neretve ostati na jednakoj razini poslije eventualnog ukidanja, s obzirom na udaljenost od županijskog središta, prometnu nepovezanost i granične prijelaze.

 

Zamjenica župana je naglasila kako razumije potrebu racionalizacije, te program preustroja, restrukturiranja i programskog razvoja HRT-a koji je u tijeku do 2017. godine. Ipak, s obzirom da se radi o javnom servisu, pored metoda financijske analize kojima se služi vodstvo HRT-a u argumentiranju najavljene odluke, a koje vrijede za privatni sektor, HRT kao javni servis financiran u značajnoj mjeri putem pretplate treba prezentirati analizu javnih troškova i koristi za odluke koje su od velikog javnog interesa.

 

Glavni ravnatelj Radman je izjavio kako će do donošenja odluke održati i pojedinačne sastanke s čelnicima gradova i županija na čijim se područjima nalaze mala dopisništva. Isto tako, Radman je najavio kako su predviđena ulaganja u HRT u Dubrovniku.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja