Nedjelja, 23. lipnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Vlada: Pelješki most je najbolje rješenje, čeka se odluka Europske komisije

20.01.2014.


Konačna verzija predstudije za povezivanje juga s ostatkom Hrvatske bit će danas ili u danima koji slijede predana predstavnicima Europske komisije. 

 

'Očekujemo da ćemo ovih dana dobiti pismenim putem konačno izvješće prefeasibility studije, nakon čega ćemo naručiti izradu detaljne studije isplativosti, financirane iz tehničke pomoći sredstava iz fondova EU', priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. 

 

'Pelješki most je definitivno najbolja varijanta povezivanja juga s ostatkom Hrvatske', izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić. Dodao je kako slijedi ubrzana priprema 'feaseibility studije' koju ćemo ponuditi Europskoj komisiji, a nakon toga pregovori o sufinanciranju iz EU fondova. Pojasnio je da se studijom izvodljivosti treba opravdati svrha izgradnje jednog tako velikog i skupog, ali krucijalnog infrastrukturnog objekta za taj dio Hrvatske.

 

Konačni oblik predstudije izvedivosti za Pelješki most pokazao je ono što je poznato i iz nacrta, a to je da je Pelješki most optimalno rješenje za povezivanje krajnjeg juga  Hrvatske s kopnom. Rekla je to u Bruxellesu ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. Vlada će sada, dodala je Pusić, pristupiti izradi studije izvedivosti kako bi najesen projekt bio predstavljen novom sazivu Europske komisije.

 

Nakon konačne verzije predstudije trebala bi se izraditi temeljita studija koja bi se financirala novcem EU-a, a sve bi trebalo biti gotovo do listopada. Tek će se tada znati hoće li Unija dati novac i za gradnju. Da je Pelješki most najbolje rješnje za povezivanje juga Hrvatske, pokazala je već strudija predizvodljivosti francuskog konzultanta, o čemu je javnost izvještena još 10. prosinca prošle godine, nakon međuresornog sastanka stručnog Savjeta za projekt predstudije povezivanja teritorija RH i mogućnost financiranja prometnog rješenja iz fondova EU.

 

Hrt.hr

Najčitanije (7 dana)

Policija o okolnostima teške prometne nesreće u kojoj je poginuo motociklist
ŽUPA ODSJEČENA: Veliki zastoj prometa zbog prometne na magistrali, teško i preko Brgata pa i kroz Gruž


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja