Subota, 26. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Župan Dobroslavić čestitao Dan državnosti: Ova država i ovaj narod će uspjeti usprkos svim poteškoćama

23.06.2018.


Čestitam vam Dan državnosti RH, najveći svjetovni blagdan naše Domovine. 25. lipnja 1991. godine Hrvatski sabor donio je Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti RH. Tom odlukom Hrvatska je postala neovisna država.

 

 

Prije toga 30. svibnja održana je prva sjednica demokratski izabranoga Hrvatskog sabora. Sada se ponovo razbuktala rasprava treba li glavni državni blagdan vratiti na taj nadnevak, kao što je to bilo na početku prije promjene datuma Dana državnosti.
Ma kako završile te rasprave mi ćemo i dalje svečano obilježavati naš veliki blagdan.
Jer obilježavamo postignuće samostalne, suverene države nakon mnogih stoljeća. Nastojanja i žrtvovanja svih hrvatskih naraštaja za ispunjenje toga cilja.

 

 


Obilježavamo i veliku žrtvu prinesenu na oltar Domovine u Domovinskom ratu. Klanjamo se poginulim za Domovinu, pamtimo žrtvu naših branitelja, ranjenih, oboljelih, logoraša, nestalih, naših civila.
Ponosni smo na veliki doprinos koji su obrani Domovine dali branitelji iz naše Županije.
Pamtimo i zahvalni smo za činjenicu što su zajedno s našim braniteljima naš Grad i našu Županiju branili i hrabri ljudi iz cijele Hrvatske, iz BiH i iz dijaspore.
Pamtimo presudnu ulogu u tom prevažnom odsječku hrvatske povijesti našega prvog predsjednika dr. Franja Tuđmana.

 

 

 

Danas smo slobodno, demokratsko društvo, naša država članica je NATO-a i EU.
Sučeljavamo se, dakako, i s brojnim izazovima od kojih su najozbiljniji negativna demografska kretanja i iseljavanje.
Očekujemo od naše Vlade nastavak pozitivnih gospodarskih kretanja, aktivnih demografskih mjera, očekujemo daljnje porezno rasterećenje.
Očekujemo da svi pozitivno sudjeluju u rješavanju ovih ozbiljnih izazova. Da ne koriste ove izazove za prikupljanje jeftinih političkih bodova. Da ne nude populistička rješenja, koja primamno zvuče, ali nisu ostvariva. Očekujemo da svi politički akteri prestanu pridonositi ozračju beznađa, kaotičnosti, koje samo obeshrabruje ljude u nastojanju da svoju budućnost ostvare ovdje.

 

 

 

Mi u ovoj županiji činimo sve da osiguramo stabilan okvir za razvoj naše regije. I kroz dugoročno promišljanje i planove, kroz široko korištenje EU fondova, uspješno korištenje pomorskog dobra. Tako smo konačno osigurali regionalni status Županije, vraćamo sjedišta državnih institucija u Županiju, započela je gradnja Pelješkog mosta, povezujemo napokon Lastovo sa Dubrovnikom, realizirat ćemo u bliskoj budućnosti razne projekte vrijedne više od jedne milijarde kuna.
 

 

 

Ponovo je izgledno da ćemo imati rekordnu turističku sezonu. Nećemo se ničim dati obeshrabriti. Ova država i ovaj narod će uspjeti unatoč svim teškoćama. To smo dužni našim precima, posebno našim poginulim braniteljima. Tu ćemo obvezu ispuniti. Ova će Županija tome dati svoj prilog.
 

 

 

Čestitam svima Dan državnosti.
Neka cvjeta najljepša hrvatska regija – Dubrovačko-neretvanska Županija!
Neka vječno živi jedina nam domovina Hrvatska.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja