Četvrtak, 9. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Procesija s relikvijama ulicama Grada

03.02.2018.


Svečana procesija nakon mise na svetkovinu dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha, krenula je u subotu, 3. veljače od katedrale Gospe Velike, Ulicom od Puča, pored Onofrijeve fontane, Stradunom, kroz crkvu sv. Vlaha i natrag do katedrale.

 

Dvanaest biskupa i nadbiskupa sudjelovalo je u procesiji, a na početku je moći glave sv. Vlaha nosio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji ih je tijekom procesije predavao ostalim (nad) biskupima pa su ih i oni nosili. Ostalih dvanaest moći iz katedralne riznice nosilo je dvanaest svećenika, a vjernici pored kojih je procesija prolazila su im dodirom i poljupcem mogli iskazati štovanje. Među moćima su bile ostale moći sv. Vlaha te moći hrvatskih svetaca koje se čuvaju u katedrali. Ispod baldahina nosila se relikvija Isusove pelenice.

 

Meditativna čitanja uz hod procesije kroz Grad čitala je Ivana Lenert, a katedralni zborovi pod ravnanjem Jelene Mikulandra pjevanjem su cijeloj procesiji davali pobožno ozračje.

 

U procesiji su sudjelovali i ostali svećenici, redovnici, redovnice svih redova s područja biskupije u svojim redovničkim odjelima, barjaci dubrovačkih župa, zajednica, udruga kao i društvenih institucija, mladi i oni stariji vjernici u narodnim nošnjama, dubrovački skauti, mladi animatori, prvopričesnici, hodočasnici iz raznih krajeva među kojima je u Dubrovnik stiglo čak jedanaest autobusa vjernika iz Šibenske biskupije. Hodočasnici iz Janjeva, Kistanja i Letnice, iz Boke Kotorske, iz Bosne i Hercegovine također su stigli na dubrovačku festu, a među njima mogli su se vidjeti i turisti kojih ovih dana borave u Dubrovniku.

 

Kiša nije omela procesiju. 

 

Angelina Tadić

Fotografije: Nikša Sentić

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja