Subota, 8. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Načelnik Lasić o brzoj cesti kroz Konavle: Nedopustivo je rušiti kuće, HC-u šaljemo novi prijedlog

27.01.2018.


Načelnik Općine Konavle Božo Lasić nazočio je u petak u sjedištu Dubrovačko-neretvanske županije radnom sastanku na temu izgradnje brze ceste od Dubrovnika do granice s Crnom Gorom na kojem je zaključeno kako će Hrvatskim cestama biti dostavljen jedinstven prijedlog trase te prometnice, usuglašen s čelnicima svih jedinica lokalne samouprave preko čijeg teritorija prelazi ta cesta, ali i s Dubrovačko-neretvanskom županijom, a potom će se takvi prijedlozi uklopiti u postojeću Studiju izvodljivosti kako se ne bi morala raditi nova studija na čemu bi se izgubilo osjetno puno vremena.

 

 

Načelnik Lasić se zahvalio županu Dobroslaviću i Hrvatskim cestama na ovom sastanku te još jednom naglasio kako je trenutna trasa te ceste neprihvatljiva za Općinu Konavle, te kako se Općina o tome pismeno izjasnila u nekoliko navrata, no odgovor nikada nije stigao.

 

 

”U nekoliko navrata smo slali predstavke i žalbe Hrvatskim cestama, nitko nam nikada nije ništa odgovorio. Za predio ceste koji je spoj Zvekovice i Plata i za koji postoji lokacijska dozvola imamo veliki problem jer je tamo predviđeno rušenje obiteljskih kuća. Ti ljudi tamo su sada u jednoj velikoj nesigurnosti jer ne znaju što će se dogoditi. Nije potreba rušiti te kuće to je čak i skuplje rješenje”, rekao je načelnik Lasić te naglasio kako je cesta kroz Konavle postala tranzit za Crnu Goru i Albaniju.

 

 

”Vjerujem kako bi na predjelu Konavala bilo puno jeftinije rješenje napraviti rekonstrukciju D8 u brzu cestu jer većim dijelom ne prolazi izravno kroz naseljena mjesta”, naglasio je načelnik Lasić.
Član Uprave Hrvatskih cesta Nikša Konjevod rekao je kako projekt ove brze ceste ima veliku perspektivu za financiranje kroz fondove EU, a na sastanku je naglašeno i kako se nijedna cesta nije napravila bez izrazite podrške jedinice lokalne samouprave.

 

 

Također na sastanku je naglašeno kako su u planu rada Hrvatskih cesta pješački prijelazi s potrebnom svjetlosnom signalizacijom na predjelu Oboda i Močića

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine
Župan uputio čestitku povodom 25. obljetnice VRO Oluja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja