Petak, 28. veljače 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

SEOSKI TURIZAM: Priznanja za pobjednike Zlatne naranče 2016.

21.06.2016.


U izboru najboljih seoskih turizama Dubrovačko-neretvanske županije ''Zlatna naranča'', kojeg su Županija i DUNEA ove godine organizirale prvi put, prvo mjesto pripalo je OPG-u Diana Marović – Eko škoj, s otoka Korčule.

 

 

 

Na prijemu za sudionike župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić uručio je diplome za prva tri mjesta te zahvalnice za sudjelovanje svim finalistima. Župan je ovom prigodom naglasio kako je potencijal naših ruralnih prostora jako velik i da treba uložiti dodatne napore za njihov razvoj.

 

 

 

Obitelj Marović su maslinari, poljoprivrednici, proizvođači domaće hrane, entuzijasti i zaljubljenici u otok i baštinu. Ujedno su proizvođači rakija i likera, marmelada, voća i povrća, čajeva, suhih smokava, slatkiša, sapuna i mnogih sličnih proizvoda. Dobitnici su brojnih nagrada i priznanja, a 2012. su proglašeni ekološkim maslinarom godine za razvoj ekološkog uzgoja maslina i bioraznolikosti u masliniku.Uz trgovinu sa svojim proizvodima u gradu Korčuli, imaju i kušaonicu u Žrnovu te imanje blizu Vele Luke s maslinikom, voćnjakom, povrtnjakom i brojnim ljekovitim biljem te u ponudu uključuju i radove na ekološkom imanju za grupe turista te radionice za posjetitelje.

 

 

 

Drugo mjesto pripalo je OPG-u Josip Antunović iz Kune na poluotoku Pelješcu, gdje već petnaest godina njeguje praksu posluživanja hrane iz vlastite proizvodnje, pripremljenu po autohtonim receptima pelješke kuhinje. Ono što izdvaja ovaj OPG je farma s brojnim grlima ovaca, koza i magaracima, koji su posebna atrakcija za posjetitelje.

 

 

 

Treći je OPG Mato Katićić iz Smokovljana u Dubrovačkom primorju gdje se u sklopu imanja nalazi kuća sa saločom, u kojoj su izloženi eksponati vezani uz nekadašnji život u Dubrovačkom primorju. Izuzetno lijepo uređeni okoliš kuće te ranč s domaćim životinjama i povrće iz vlastitog uzgoja posebnost su ovog OPG-a.

 

 

 

Finalisti u ovom natjecanju također su bili i OPG Laptalo,Izletište Hrid, Agroturizam Zure, OPG Mato Dubelj i OPG Vlahušić.

 

 

 

Ovim projektom Županija i DUNEA žele potaknuti i naglasiti važnost kvalitenog pristupa u vođenju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u službi ruralnog turizma. Partneri na projektu su Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik. 

Najčitanije (7 dana)

Obnova dokumentacije korisnika prava Odluke o socijalnoj skrbi


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja