Četvrtak, 9. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Pokrenut pilot projekt "Edukacijske radionice" o glazbi

17.12.2014.


Dubrovačko-neretvanska županija je u suradnji sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u 2014. godini u osnovnim školama koje nemaju svoja glazbena odjeljenja pokrenula pilot projekt „Edukacijskih radionica“.

 

 

 

 

Dubrovačko-neretvanska županija želi  približiti  glazbena djela i umjetnost u izvedbi dubrovačkih simfoničara najmlađima, upoznati ih sa glazbenim instrumentima, te kroz edukativnu  radionicu  podići razinu svijesti o značenju  Luke i Antuna Sorkočevića, oca i sina, uglednih dubrovačkih diplomata i skladatelja  za cijelu Županiju  i Hrvatsku upoznavajući ih sa njihovim doprinosom i  glazbenom ostavštinom. 

 

 

 

Projekt je započeo 15. prosinca te se realizirao u Osnovnim školama Gruda, Primorje, Slano, dok se u narednim danima očekuje realizacija projekta u Osnovnoj školi Ston i Kuna.

 

 

 

Ovakvi posjeti, ovakvi susreti i ovakav način približavanja učenika  klasičnoj glazbi  nenametljivo, spontano i kroz zabavu,  sigurno je najbolji put  kojim  klasika  dopire  i do ljubitelja drukčije vrste glazbe. 

 

 

 

Dubrovačko-neretvanska županija sa zadovoljstvom planira nastaviti zajedničku suradnju s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i slijedeću 2015 godinu, posjetima i edukativnim glazbenim radionicama razveseliti učenike osnovnih škola na području cijele  Županije.

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja