Četvrtak, 9. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

HOLISTIC: Europski znanstvenici u Dubrovačko - neretvanskoj županiji

05.12.2014.


Dubrovačko-neretvanska županija u predstojećoj će godini biti domaćinom dvaju izuzetno značajnih međunarodnih sastanaka posvećenih zaštiti od požara i potresa, a u sklopu realizacije projektnih aktivnosti projekta HOLISTIC.

 

 

 

Projekt uključuje dvadesetak partnera iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Bosne i Herecgovine, Srbije, Crne Gore, Albanije i Grčke, a ostvaruje se uz financijsku potporu Europske unije putem operativnog programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC. 
 

 

 

Koordinator projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju Mato Tomljanović na sastanku održanom u Veneciji, u organizaciji Regije Veneto,  kazao je da je projektni tim Dubrovačko-neretvanske županije odabrao tridesetak zgrada od strateškog interesa za Dubrovačko-neretvansku županiju, a u kojima će se tijekom predstojećeg jednogodišnjeg razdoblja mjeriti utjecaj seizmičke aktivnosti na jugu Hrvatske na njihovu stabilnost.
 

 

 

Posebna pozornost u predstojećem će razdoblju biti usmjerena i na zaštitu od požara, slijedi određivanje lokacije za postavljanje automatskog panela za izračunavanje rizika od izbijanja od požara te triju video kamera, a u cilju bolje prevencije zaštite od požara. Sve aktivnosti vezane uz organizaciju zaštite od požara pratit će i nekoliko kampanja među školskom djecom različite dobi, predstavnicima gradskih i općisnkih uprava te pripadnika operativnih snaga zaštite i spašavanja na području Dubrovačko-neretvanske županije. 

 

 

 

Međunarodni sastanak na temu zaštite od potresa, čiji je termin održavanja predviđen za ožujak, okupit će predstavnike projektnih partnera, ali i šire znanstvene i stručne javnosti iz zemalja sudionica u projektu HOLISTIC.

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja