Četvrtak, 27. veljače 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Župski šestaši u Splitu i na Kozjaku

07.11.2013.


Šestaši OŠ „Župa dubrovačka“ su i ove školske godine, već tradicionalno, bili na dvodnevnoj terenskoj nastavi. Ovaj put su obišli Split i Trogir, botaničke vrtove u Kaštel Lukšiću i Kaštel Novom  te se uspeli na planinu Kozjak. 

U pratnji svojih voditelja Darije Klačar, Nade Prce, Linde Jurkić i Maria Miličića razgledali su i upoznali znamenitosti Splita i Trogira, vidjeli  i fotografirali biljke u školskom  botaničkom vrtu Osnovne škole Ostrog i u Biblijskom botaničkom vrtu u Kaštel Novom. Vrlo vrijedno iskustvo je bilo predavanje osnivačice Botaničkog vrta OŠ Ostrog profesorice Ivne Bućan, koja je davne 1976. godine pokrenula osnivanje Vrta kojega danas posjećuju učenici i turisti iz svih krajeva svijeta. Danas je broj zasađenih biljnih vrsta veći od 1400.

Penjući se Kozjakom stazom dugom oko 4 km, istražili su biljni svijet Kozjaka, crtali i sakupljali biljke te ih fotografirali i herbarizirali. Zadivljujuća geomorfološka obilježja ovog područja, ostavljala je i njih i njihove voditelje bez daha. Nagrada za dugo i naporno pješačenje je bio jedinstven pogled na Kaštelanski zaljev. Proveli su noć u Planinarskom domu Putalj na 460 m n.v. Neobično i jedinstveno iskustvo spavanja u Planinarskom domu u karakterističnom planinskom ambijentu, svima će biti nezaboravno.

Učenici su se vratili zadovoljni i bogatiji za još jedno iskustvo rada na terenu sa trajnim znanjima koja će koristiti u nastavi i životu.

 

Najčitanije (7 dana)

Obnova dokumentacije korisnika prava Odluke o socijalnoj skrbi
Nastup TZ Dubrovačko-neretvanske županije na sajmu F.RE.E u Munchenu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja