Nedjelja, 23. lipnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

PODSJETNIK: I prije dvije godine Hajdaš Dončić je tvrdio da Dubrovčani ne žele autocestu

29.08.2014.


Uoči ulaska Hrvatske u Europsku uniju, prije više od dvije godine, u svibnju 2012. godine ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić je izjavio kako Dubrovčani ne žele autocestu. Ta njegova izjava izazvala je i tada brojne reakcije, slične ovima danas. Možda ga se tada moglo braniti da je tek došao na čelo jednog od najzahtjevnijih ministarstava s mjesta Krapinsko-zagorskog župana, ali znači ni nakon skoro dvije i pol godine nije shvatio što prometna povezanost znači za jug Hrvatske.

 

 

Oni koji ga kritiziraju i danas i tada su ga napadali, a isti ljudi koji ga i sada podržavaju i prije dvije godine su mu držali stranu, iako su neki, primjerice gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, nabrzinu „okrenuli ploču“ nakon što je Vlada ipak, tada se činilo, shvatila da Dubrovnik treba povezati s ostatkom države, kako ne bi bio, ono što je i dalje, odvojeni dio Europske unije do kojeg treba preći nekoliko granica.

 

 

 

 

 

-'Molim malo poštovanja prema Dubrovniku! Jasno mi je da treba imati u vidu kolike su mogućnosti i što se može učiniti, ali izjaviti da Dubrovniku autocesta nije potrebna, znači zauzeti 'baš me briga' stav, a to Grad nije zaslužio', ogorčeno se tada na Dončićevu izjavu osvrnula Tereza Kesovija u Slobodnoj Dalmaciji. 


 

 

 

Negativne reakcije prema ministru uputili su i lokalni HDZ-ovci, ističući da je Dončićeva izjava nečuvena te pokazuje slabo poznavanje potreba i omalovažavanje stanovnika dubrovačkog kraja. 'Ujedno je i uvrjedljiva za sve građane Dubrovačko-neretvanske županije, posebice zato što dolazi od jednog ministra prometa', stoji u priopćenju gradskog odbora HDZ-a.
 

 

 

 

'Uloga Dubrovnika od neprocjenjive je važnosti ne samo za Hrvatsku, nego i za Europu i cijeli svijet. Ne prihvaćamo 'kićenje' Dubrovnikom kada to nekome odgovara, a istodobno zapostavljanje u ključnim razvojnim projektima i pretvaranje naših građana u hrvatske građane drugog reda. Vlada koja zaustavi gradnju autoceste do Dubrovnika, Dubrovniku nije majka, nego maćeha', poručili su.

 

 

Dubrovnik bi s zajedno s Primorjem, Pelješcem, otocima, Župom i Konavlima trebao biti povezan na mrežu autocesta, pa me zanima u čije ime govori ministar Hajdaš Dončić, jer je sigurno da to nije u ime građana krajnjeg juga Hrvatske, kazao je tada saborski zastupnik Branko Bačić. 

 

 

- Autocesta je Dubrovniku potrebna onoliko koliko je to potrebno cijeloj regiji. Dubrovnik s 40 tisuća stanovnika nema nikakve potrebe za samostalnom autocestom u duljini od 100 kilometara. Da smo otok i da iza nas nema Albanije, Crne Gore i BiH bilo bi drukčije- kazao tada  dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić,  osvrčući se na tadašnju zjavu svog stranačkog kolege ministra prometa Siniše Hajdaš Dončića.  
 

 

 

 

- Uvjeren sam kako niti jedan gradonačelnik u Europi ne bi želio da mu kamioni stižu kilometar od grada. Prioritet je hrvatske Vlade da Hrvatske ceste budu nositelj projekta razvoja cestogradnje od Karasovića do Čilipa i od Čilipa do Ploča - kazao je 2012. godine Vlahušić i dodao da je Dubrovniku prije svega potrebno kvalitetno povezivanje Zračne luke u Čilipima s lukom Gruž.  

Najčitanije (7 dana)

Policija o okolnostima teške prometne nesreće u kojoj je poginuo motociklist
ŽUPA ODSJEČENA: Veliki zastoj prometa zbog prometne na magistrali, teško i preko Brgata pa i kroz Gruž


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja