Četvrtak, 29. veljače 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Ivan Penava HDZ, novi gradonačelnik Vukovara, Sabo mu nije čestitao

30.06.2014.


Novoizabrani vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) u nedjelju navečer je, nakon objave privremenih i neslužbenih rezultata drugog kruga prijevremenih izbora za gradonačelnika Vukovara, u kojem je pobijedio donedavnog gradonačelnika Željka Sabu, uputio poziv - "Idemo stvoriti Vukovar na zadovoljstvo svih nas".

 

 

 

 

- Vukovar u kojem će biti mjesta za svakoga, u kojem će moći raditi i živjeti svatko tko to želi, iz kojega ljudi neće morati ići trbuhom za kruhom, u sezonske poslove i inozemstvo, izjavio je Penava (HDZ). Dodao je kako je vjerovao u pobjedu i građane Vukovara jer je znao i osjećao kako se promjene moraju dogoditi.

 

 

 

 

- Moramo promijeniti sve ono što nije bilo dobro proteklih godina, svi ste svjedoci teške gospodarske situacije, to je ono na čemu ćemo raditi već od sutra. Kako smo i obećali, prvi korak bit će, obećanje iz kampanje, besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola - istaknuo je Penava. Zahvalio je svim sugrađanima koji su mu dali glas, ali i onima koji su dali glas njegovom političkom oponentu. Penava se Željku Sabi suprostavio i prije godinu dana na lokalnim izborima, ali je tada izgubio izbornu utrku.

 

 

 

 

Uz Ivana Penavu, kao gradonačelnika, Vukovarci su na današnjim izborima izabrali automatizmom i zamjenike gradonačelnika Mariju Budimir i Marijana Pavličeka (HSP AS). Budimir se u središtu pozornosti javnosti našla nakon optužbi da ju je, sada već bivši vukovarski gradonačelnik, Željko Sabo pokušao kao HDZ-ovu gradsku vijećnicu potkupiti da prijeđe u SDP, a u svezi čijih optužbi se na osječkom Županijskom sudu protiv Sabe vodi i sudski spor.

 

 

 

 

- Nadam se, ako ništa drugo, miru u Vukovaru, stabilnosti koja neće uvoditi nemire i odbijati investitore. Živim u Vukovaru i želim svom gradu bolje - izjavio je novinarima Sabo. Ocijenio kako su prevagu njegovom protukandidatu Ivani Penavi donijeli glasači koji su, ustvrdio je, u Vukovar pristigli autobusima u velikom broju.

 

 

 

 

- Upravo podaci s terena govore o organiziranim autobusima iz drugih krajeva Hrvatske, Vukovaraca koji su svojim glasom odlučivali u ime Vukovaraca koji ovdje žive, i došlo je do ove situacije. Sve je to praznina u našem zakonu, nesređeni birački popisi i to je ono što je u ovom trenutku iskorišteno - smatra Sabo. On je bio vukovarski gradonačelnik od 2009. godine sve do proljetos kada je Vlada zbog neizglasavanja gradskog proračuna raspustila Gradsko vijeće i razvlastila gradonačelnika te raspisala prijevremene izbore.

 

 

 

 

Po privremenim i neslužbenim podacima vukovarskog Gradskog izbornog povjerenstva, za Ivana Penavu glasovalo je 7.137 odnosno 50,19 posto birača, a za Željka Sabu, koji je na izbore izašao kao neovisni kandidat ne želeći, kako je isticao, nakon što je protiv njega pokrenut sudski postupak, opterećivati SDP, 6.946 odnosno 48,85 posto birača.

 

 

 

 

Od ukupno 27.172, drugom krugu izbora u Vukovaru odazvalo se 14.220 odnosno 52,33 posto birača koji su imali prigodu glasovati na 32 izborna mjesta.

 

 

 

U izborima za Gradsko vijeće, održanim prije dva tjedna kada i prvi krug izbora za gradonačelnika, najviše glasova dobila je koalicija HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ, čiji je gradonačelnički kandidat bio upravo Ivan Penava, koja je osvojila 10 vijećničkih mjesta dok će po pet mjesta imati SDP i SDSS, a jedno vijećničko mjesto HDSSB.

Najčitanije (7 dana)

Kako seizmolog komentira potrese na Pelješcu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja