Subota, 26. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Promocija Welcome to Dubrovnik

27.05.2014.


U đardinu stogodišnjaka Hotela Lapad svečano je predstavljen dvojezični magazin „Welcome to Dubrovnik“ kojeg već trinaestu godinu izdaje Turistička zajednica grada Dubrovnika. Glavne teme novog izdanja predtavila je glavna urednica magazina Jelka Tepšić koja se zahvalila na suradnji svima autorima, fotografima i ostalim suradnicima na ovom izdanju. Ovogodišnji „Welcome to Dubrovnik“ grafički je oblikovao Maro Krile (Studio m&m), tiskala dubrovačka tiskara Alfa2, a objavljen je u 9 tisuća primjeraka. U programu su sudjelovali glumac KMD–a Branimira Vidić Flika s monologom Pometa iz Držićevog Dunda Maroja, te Kvartet Sorkočević koji je izvedbama Sorkočevićevih djela uresio ovu promociju i podsjetio na obljetnicu velikih glazbenika koja se ove godine obilježava u Dubrovniku.

 

 

Vjerni pratitelj i promicatelj dubrovačke baštine i tradicije - dvojezični magazin TZ grada Dubrovnika "Welcome to Dubrovnik" od ove godine bit će objavljivan jednom godišnje. Unatoč neiscrpnosti tema iz našeg nasljeđa i suvremenosti, obogaćeno izdanje obuhvaćat će najbolje od najboljeg na razini godine, kao i sve značajne obljetnice i slavlja Dubrovnika, njegovih predaka i ljudi koji su zbog svojih dostignuća zaslužili biti ovjekovječeni u njemu.

 

 

Upravo je nasljeđe temelj sadržaja i ovog broja "Welcome-a" u kojemu ćete se čitatelji mogu upoznati  s manje znanim, a vrijednim pričama zbog kojih je Dubrovnik bio i ostat će jedini hrvatski Grad. Puno je gradova, samo je jedan s velikim početnim slovom. U tom velikom G saželo se čitavo urbano, kulturno, umjetničko, profinjeno biće Dubrovnika. U ovom broju posebna je pažnja usmjerena prema jednom dubrovačkom "fenomenu" koji je ponovno pokazao svoje lice u najljepšem obliku - dobrotvorstvu. Lijepa dubrovačka tradicija poklanjanja svog nasljeđa za dobrobit šire zajednice kojom se iskazuje ljubav i privrženost Gradu, obogatila je fundus Dubrovačkih muzeja iznimnom zbirkom nakita i namještaja nedavno preminule naše sugrađanke, povjesničarke umjetnosti i konzervatorice Pati Veramenta. Dobrotvorstvom anonimnog donatora obnovljen je Ljetnikovac Kaboga u Rijeci dubrovačkoj, a čitav projekt je povjeren posljednjem potomku ugledne vlastelinske obitelji gosparu Ivu Felneru, dr. kemije, Dubrovčaninu sa švicarskom adresom. Čitatelji će se ovoga puta moći upoznati sa opusom i značajem glazbenika Antuna i Luka Sorkočevića, te slikara Marka Murata. Dubrovnik je Grad koji je pod nebeskom zaštitom svog parca, Sv. Vlaha kojega slavimo 3. veljače. Kako je svečano tog dana u godini kada ulicama Grada prolazi procesija, s barjacima i svečevim štovateljima, u raznolikim i lijepim narodnim nošnjama okolice, pokazuju naše fotografije. O tradiciji proizvodnje svilenog konca kojim je izvezen dio prelijepe ženske konavoske nošnje, upoznat ćemo vas kroz priču slikarice Antonie Rusković Radonić koja još uvijek uzgaja dudov svilac i brine o očuvanju posebnog konavoskog veza. U pitoresknu dubrovačku okolicu, Konavle, odvest će Vas i naš put prema iznimnoj građevini, Sokol gradu koji je obnovljen, malo kojega posjetitelja ostavlja ravnodušnim. Prepoznatljivi hrvatski modni dodatak, mušku kravatu, u Dubrovniku uskoro dobiva i svoj Muzej koji će pričati priču o hrvatskim vojnicima i njihovim maramama oko vrata. Pročitajte i priču o vitalnom dubrovačkom hotelskom stogodišnjaku, Hotelu Lapad u kojega se njegovi gosti uvijek vraćaju, kao i o dubrovačkim delicijama koje su se blagovale u određene blagdane.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja