Četvrtak, 27. veljače 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Premijera "Čabulje" Marija Raguža i Mara Bošnjaka

21.02.2014.


U dubrovačkom kinu Sloboda večeras je premijerno prikazan dokumentarni film "Čabulja" rezultat rada članova Udruge AVCD, Marija Raguža i Mara Bošnjaka. Film govori  o stradanju, ratu, potrazi i ljubavi prema obitelji.

 

 

 

U manje od 30 minuta filma, opisan je tragičan događaj iz ratne 1943. iz nama nedalekih hercegovačkih planina. Potpuno zaboravljen slučaj, izuzev za užu obitelj, ponovno je oživio i razvio se u dirljivu i dojmljivu priču.

 

 

Nakon što je kontaktirao obitelj koja je svog nestalog člana pilota Stjepana Schwemmleina traži dugih 66 godina, Mario Raguž odlučio im je pomoći u rasvjetljavanju događaja koji je zauvijek promijenio njihov život. Posvetio se radu u arhivima i na internetu kako bi prikupio što je više moguće materijala, a najvažnije je bilo utvrditi mjesto pada letjelice. Nakon prikupljanja potrebnih podataka Raguž je o svim svojim saznanjima obavijestio obitelj poginulog pilota Stjepana Schwemmleina nakon čega kreće rekonstrukcija tragičnog događaja.

 

 

Dana 9. listopada 2009. godine, samo jedan dan prije 66.-e obljetnice Stjepanove smrti obavljen je uspon na Čabulju, a svi dokazi pronađeni tijekom pretrage potvrdili su kako je to doista mjesto na kojemu je prije 66 godina nestao njihov otac i djed.

Najčitanije (7 dana)

Obnova dokumentacije korisnika prava Odluke o socijalnoj skrbi
Nastup TZ Dubrovačko-neretvanske županije na sajmu F.RE.E u Munchenu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja