Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Edukacija o riječnoj kornjači u OŠ Lapad

21.02.2014.


„Upoznajte riječnu kornjaču“ – naziv je edukacije koju su djelatnice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije održale učenicima prvog razreda Osnovne škole Lapad.

 

 

 

Spomenuta edukacija jedna je od aktivnosti koje se provode u sklopu projekta o zaštiti riječne kornjače u suradnji s Hrvatskim herpetološkim društvom (HYLA).

 

 

 

Uvodni dio edukacije, koja se održala u suradnji s ravnateljicom OŠ Lapad Mirjanom Kaznačić i učiteljicom razredne nastave Gordanom Nodilo, obuhvaćala je predavanje o riječnoj kornjači prilikom kojeg su se koristili podaci dobiveni prethodnim populacijskim i mikrobološkim istraživanjima. Nakon toga, slijedila je kratka radionica na kojoj su učenici Id razreda imali priliku iskazati svoju kreativnost primjenjujući naučeno znanje o razlici između dvije vrste slatkovodnih kornjača, riječne i barske, od kojih riječna obitava samo na području Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

 

Navedene vrste zaštićene su temeljem Pravilnika o strogo zaštićenim vrstama i nalaze se na Crvenom popisu ugroženih biljaka i životinja Republike Hrvatske.

 

 

 

Javna ustanova započela je istraživanja riječne kornjače 2012. godine u sklopu projekta „Značajni krajobraz Konavoski dvori i rijeka Ljuta“ koji se nastavlja i ove godine u suradnji s HYLA-om, a sufinancirao ga je i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja